نفوذ ایران در مجامع بین‌المللی با تدابیر دولت یازدهم

 سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایران در دولت تدبیر و امید، به‌منظور حضور هدفمند در بازار جهانی و معرفی کامل همه جاذبه‌های گردشگری ایران، برگزاری نشست‌های بین‌المللی تخصصی را در اولویت برنامه‌های خود قرار داد.

به گزارش میراث‌آریا به‌نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، ازاین‌رو به‌گفته لیلا اژدری، معاون دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری، با تدابیر دولت تدبیر و امید، شاهد نفوذ ایران در مجامع بین‌المللی بودیم که این مهم موجب شد تا مهم‌ترین نشست‌های بین‌المللی تخصصی گردشگری در ایران برگزار شود. مشروح این گفت‌وگو به‌شرح ذیل است؛

سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور در دولت یازدهم به‌منظور معرفی کامل همه جاذبه‌های گردشگری ایران، برگزاری نشست‌های بین‌المللی تخصصی را در اولویت برنامه‌های خود قرار داد که درنتیجه شاهد برگزاری نشست‌های بین‌المللی مهمی در کشور بودیم، به‌نظر شما برپایی چنین نشست‌هایی چه کمکی به رشد گردشگری در ایران می‌کند؟

قبل از هر چیز باید به این نکته اشاره کرد که حضور مؤثر و بادوام در رویدادهای بین‌المللی می‌تواند به رشد گردشگری کشور کمک کند، چراکه موجب می‌شود تا جاذبه‌های گردشگری ایران را بهتر به جهانیان معرفی کنیم. ازاین‌رو پس از استقرار دولت یازدهم، سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری به‌منظور حضور هدفمند در بازار جهانی و معرفی کامل جاذبه‌های گردشگری ایران به‌منظور ارتقای این صنعت برگزاری نشست‌های بین‌المللی تخصصی در ایران را در دستور کار خود قرار داد؛ که دراین‌بین می‌توان به برگزاری سمپوزیوم گردشگری و توسعه پایدار، نخستین اجلاس وزرای گردشگری، مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا، ششمین نشست کارگروه تخصصی راه ابریشم سازمان جهانی جهانگردی و هفدهمین کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری اشاره کرد. برگزاری این مجامع موجب شد تا نفوذ قدرت نرم ایران در عرصه بین‌المللی افزایش پیدا کند.

سمپوزیوم گردشگری و توسعه پایدار سازمان ملل متحد که در سال 1393 در تهران برگزار شد، چه دستاوردی برای کشور داشت؟

سازمان ملل متحد سال‌های 2015 تا 2030 را توسعه پایدار نام‌گذاری کرد که در این راستا این سمپوزیوم در جهت تحقق این شعار با همکاری سازمان ملل متحد برگزار شد. تمام کشورهای عضو برنامه خود را براساس دستور‌العمل اعلام‌شده توسط سازمان ملل متحد طرح‌ریزی می‌کنند تا به رشد گردشگری پایدار کمک کنند. سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران نیز به‌منظور یکپارچه‌سازی سیاست‌های بخشی در برنامه‌ریزی توسعه پایدار ملی و محلی، گردشگری پایدار، توسعه شهری، استفاده بهینه از منابع، حفظ تنوع زیستی و محیط‌زیست، این نشست را با همکاری بخش امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد (UNDESA) و وزارت امور خارجه ایران با حضور 22 کارشناس از کشورهای مختلف و در 8 پنل تخصصی در سال 1393 در تهران برگزار کرد. هدف مهمی که سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری به‌دنبال آن بود، آگاهی پیدا کردن از ابزارهای موجود برای ارتقای گردشگری پایدار از منظر اقتصادی و جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و دولتی در راستای گسترش کسب‌وکارهای کوچک و متوسط بود که این مهم محقق شد. همچنین باید به این نکته توجه کرد که توسعه پایدار، توسعه‌ای است که در عین برآورده کردن نیازهای نسل فعلی، توانایی نسل‌های آینده در برآوردن نیازهایشان از بین نبرد و موجب افزایش کیفیت و حفاظت از منابعی که برای گردشگری اساسی و لازم است، شود. درواقع توسعه پایدار در گردشگری موجب حفظ و نگهداری سرمایه‌های اصلی این صنعت یعنی محیط‌های طبیعی، میراث تاریخی و الگوهای فرهنگی مناطق مختلف می‌شود. درنتیجه برگزاری چنین نشست‌هایی ضروری به‌نظر می‌رسد تا بتوان در راستای آن به گردشگری کشور کمک کرد. این نشست موجب شد تا به‌واسطه آن نشست‌های مهم دیگری در حوزه گردشگری در کشور برگزار شود.

شما برگزاری نشست‌های مذکور را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

نشست‌هایی که ذکر شد، همگی جزء نشست‌های مهمی است که موجب نفوذ ایران در مجامع بین‌المللی شده است. دراین‌بین، هفدهمین کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود، چراکه کشورهای غربی نمی‌خواستند که این نشست در ایران برگزار شود، اما با تدابیر اتخاذشده و سیاست‌های بین‌المللی دولت تدبیر و امید این مهم محقق شد. کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری بزرگ‌ترین و مهم‌ترین گردهمایی راهنمایان گردشگری سراسر دنیا است. این رویداد به‌صورت دوسالانه توسط فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری (WFTGA) در یکی از کشورهای عضو برگزار می‌شود. هدف مهم کنوانسیون جهانی، ایجاد ارتباط میان راهنمایان گردشگری، افزایش دانش و ارتقای حرفه‌ای راهنمایان و براساس تعاملات بین‌المللی است. با تلاش‌های سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایران، هفدهمین کنوانسیون جهانی و راهنمایان گردشگری سال 2017 در شهرهای زنجان، همدان، تهران، شیراز، یزد، اصفهان از تاریخ 6 تا 18 بهمن 1395 در ایران برگزار شد. همچنین ایران نخستین اجلاس وزرای گردشگری آسیا را در شهریور 1395 با حضور مقامات عالی‌رتبه 17 کشور آسیایی با هدف تمرکز بر آینده صنعت گردشگری در آسیا و تقویت زیرساخت‌های عملی و ساختاری موردنیاز برای توسعه پایدار بخش در چارچوب گفتگوی همکاری آسیایی به‌میزبانی شهر تبریز برگزار کرد. این اجلاس بزرگ‌ترین و فراگیرترین تشکل آسیایی است که خوشبختانه این اجلاس برای نخستین بار در کشور برگزار شد.

انتهای پیام/

کد خبر 139602103